FAQ

Varför ger samlingslån lägre månadskostnad?

Det är primärt två saker som gör det lönsamt att samla lån. För det första ger kreditgivarna lägre ränta på större lånebelopp än på små belopp.

För det andra kan längre amorteringstid väljas på dessa lån. Denna kombination gör att månadskostnaden ofta kan minskas avsevärt.

Vilken ränta ska jämföras på samlingslånen?

Företagslån kan ha månadsränta, årsränta eller enbart fasta kostnader. Det är därmed svårt att jämföra dessa utifrån vilken ränta som erbjuds. Förutsatt att olika lånerbjudanden är på samma lånebelopp och amorteringstid kan istället månadskostnaden jämföras för att hitta det billigaste alternativet.

Vad innebär det att samla lån utan UC?

Kreditbolag tar alltid en kreditupplysning när de får in en låneansökan. Kreditupplysningen kan exempelvis tas hos Upplysningscentralen (UC), Bisnode eller annat upplysningsföretag. Att samla lån utan UC innebär därmed att ett annat kreditupplysningsföretag används än just UC.

Går det att samla lån även vid låg kreditvärdighet?

Ja, det är möjligt att teckna ett samlingslån även för företag med låg kreditvärdighet. Däremot kommer räntan som erbjuds på dessa lån vara högre och färre långivare kommer vara villiga att erbjuda företagslån.