Lendo

loan-logo
Betyg på Trustpilot: 4.7 av 5
 • 50,000 – 3,000,000 kr

  Lånebelopp
 • 1 – 60 månader

  Löptid
 • Individuellt

  Ränta
 • 40 st

  Anslutna långivare

Lendo är störst i Sverige inom jämförelsetjänster för företag och privatlån. Lendo erbjuder lån till alla typer av företag, även nystartade företag. De jämför lån hos upp till 18 olika banker och långivare. Ansökan är kostnadsfri samt icke bindande, och du får svar inom 24 timmar.

GRUNDKRAV
Bolagsform AB, HB, E, KB
Minsta omsättning Individuell bedömning
Verksamhetshistorik Individuell bedömning
HANDLÄGGNINGSTID VARDAGAR KL 8-18
Kreditupplysning UC
Svarstid Inom 30 min
Utbetalning 0 - 1 bankdagar

show partners

Lendo Företagslån

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. De vill bidra till en transparent lånemarknad där kunden får insyn i marknadens olika låneerbjudanden. Lendo företagslån är en jämförelsetjänst och låneförmedlare för alla former av bolag. Som företag kan du ansöka om lån på 50 000 upp till 3 miljoner kronor, helt kostnadsfritt. Lendo jämför erbjudanden på upp till 18 långivare och du får besked på din låneansökan inom en arbetsdag.

 

Grundkrav för att ansöka om Lendo Företagslån

 • Företaget skall vara registrerat i Sverige.
 • Företaget skall vara aktivt.
 • Du måste ha en ledande roll i företaget såsom VD eller styrelsemedlem.
 • De bolagsformer som kan ansöka om lån är aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och Nystartade företag

Utbetalning av pengar tar olika lång tid beroende på vilken långivare eller bank du väljer, samt hur stort lånebeloppet är.

Som alternativ kan du ansöka om checkkredit via Lendo. Det finns många likheter mellan ett lån och kredit då båda alternativen ger ditt företag tillskott i form av kapital. En kredit är en typ av lån men kan lättast jämföras med ett kreditkort. Du får snabbt loss kapital om oförutsedda utgifter skulle tillstöta. Krediter används vanligtvis i kortare perioder än ett företagslån och de kan inte nyttjas hur länge som helst.

 

Företagslån utan säkerhet via Lendo

De flesta av Lendos långivare erbjuder företagslån utan säkerhet. Det vill säga att du inte behöver ha någon garanti i form av fastigheter eller inventarier. Huruvida lånet har krav på säkerhet eller inte bestäms av varje enskild långivare.

I stället för säkerhet brukar långivaren kräva personlig borgen. Personlig borgensman är en garanti för långivaren i de fall låntagaren inte klarar av att betala av sitt lån. Den eller de personer som är borgensmän måste ha ordnad ekonomi och god kreditvärdighet, vilket långivaren kollar upp.

Det går ofta bra att ta ett lån till ditt företag trots enstaka betalningsanmärkningar, om företagets ekonomi är god i övrigt. Huruvida du kan ta ett företagslån trots betalningsanmärkningar bestäms av varje enskild bank eller långivare.

 

Endast en kreditupplysning via UC

När du ansöker om företagslån via Lendo görs endast en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). De olika långivarna och bankerna delar på samma kreditupplysning, vilket gynnar dig som låntagare inför eventuella framtida ansökningar. Vissa av Lendos långivare använder sig i stället av Creditsafe eller Bisnode för kreditupplysning på ditt företag. I dessa fall blir upplysningen anonym och kan därmed inte påverka dina framtida kreditbedömningar.

Observera att bankerna och långivarna i somliga fall kan begära kompletterande information efter att låneansökan är godkänd. Om det framkommer nya uppgifter som påverkar kreditbedömningen negativt, kan det hända att de avslår din ansökan. I dessa fall kan Lendo hjälpa dig vidare med en annan långivare.

 

Vilken ränta har företagslån via Lendo?

Räntan på företagslån via Lendo bestäms individuellt. Det är inte Lendo som sätter räntan, utan avgörs av de banker och långivare som de samarbetar med. När du skickar in en låneansökan via Lendo gör långivarna en individuell bedömning utifrån kreditupplysningen i kombination med deras interna riskbedömning. Eventuellt görs även en riskbedömning av borgensmännens ekonomi.

Återbetalningstid företagslån 

Återbetalningstiden kan skilja sig beroende på låneinstitut. Vissa långivare använder sig av ett klassiskt räntesystem medan andra har en fast månadsavgift. Därför är det viktigt att du jämför olika företagslån och villkor noggrant innan du signerar avtalet.

Återbetalningstiden för ditt företagslån via Lendo är mellan sex månader upp till fem år. Du väljer återbetalningstid själv, men tänk på att det är en fördel med kort återbetalningstid på mindre lånebelopp. Ju längre återbetalningstid – desto mer måste du återbetala. Huruvida du kan lösa ut ditt företagslån i förtid bestäms individuellt av varje långivare. De flesta kreditinstitut Lendo samarbetar med tar inte ut någon extra avgift om du vill förtidslösa lånet, men det är viktigt att du läser igenom ditt individuella avtal.

 

Hur gör du en ansökan om företagslån?

 1. Fyll i din ansökan digitalt på hemsidan. Det tar endast någon minut.
 2. Lendo jämför erbjudanden på upp till 18 långivare.
 3. Du får svar inom 24 h. Välj det erbjudande som passar bäst. Signera.
 4. Pengarna utbetalas olika snabbt beroende på långivare. Om du lånar mindre belopp och signerar med bank-id har du oftast pengarna samma dag.

 

Fördelar med Lendo Företagslån

 • Endast en kreditupplysning via UC.
 • Kostnadsfri låneansökan.
 • Jämför upp till 18 långivare.
 • Svar på låneansökan inom 24 h.

Nackdelar med Lendo Företagslån

 • Endast låneförmedlare

Lånevillkor

SEKKI
Typ av lån Företagslån
Lånebelopp 50,000 – 3,000,000 kr
Återbetalningstid 1 – 60 månader
Ränta 0,8% - 4,2%
Effektiv ränta Individuell bedömning
Amortering Individuell bedömning
Kreditupplysning UC
Betalningsanmärkning Ja
Samla lån Ja
Lån med medsökande Ja
Signering skuldebrev BankID

Kontaktuppgifter

 • Lendo AB
 • Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm
 • 0771-131310
 • kundservice@lendo.se
Måndag 08-20
Tisdag 08-20
Onsdag 08-20
Torsdag 08-20
Fredag 08-17
Lördag 10-14
Söndag 10-14

Lendo företagslån frågor & svar

Kräver Lendo personlig borgen?

Lendo är en jämförelsetjänst med ett tiotals anslutna långivare, peronlig borgen kan krävas hos visa långivare.

Vad krävs för att ta ett företagslån hos Lendo?

 • Företaget skall vara registrerat i Sverige.
 • Företaget skall vara aktivt.
 • Du måste ha en ledande roll i företaget såsom VD eller styrelsemedlem.
 • De bolagsformer som kan ansöka om lån är aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och Nystartade företag är ok.
 • Läs mer om kraven

Hur ansöker jag om ett företagslån på Lendo?

 1. Fyll i din ansökan digitalt på hemsidan. Det tar endast någon minut.
 2. Lendo jämför erbjudanden på upp till 18 långivare.
 3. Du får svar inom 24 h. Välj det erbjudande som passar bäst. Signera.
 4. Pengarna utbetalas olika snabbt beroende på långivare. Om du lånar mindre belopp och signerar med bank-id har du oftast pengarna samma dag.