Krea

loan-logo
Betyg på Trustpilot: 4.7 av 5
 • 10,000 – 30,000,000 kr

  Lånebelopp
 • 1 – 60 månader

  Löptid
 • Individuellt

  Ränta
 • +30 st

  Anslutna långivare

Krea är en jämförelsetjänst och förmedlare åt små och medelstora företag. De erbjuder olika tjänster inom finansiering såsom företagslån, fakturaköp och fastighetsfinansiering. Krea jämför över 30 långivare och banker, så att ditt företag skall hitta de bästa villkoren. Tjänsten hos Krea är kostnadsfri och icke bindande.

GRUNDKRAV
Bolagsform AB, HB, E, KB
Minsta omsättning Individuell bedömning
Verksamhetshistorik Individuell bedömning
HANDLÄGGNINGSTID VARDAGAR KL 8-18
Kreditupplysning Creditsafe
Svarstid Inom 30 min
Utbetalning 0 - 1 bankdagar

show partners

Krea Företagslån

Krea marknadsför sig som specialister inom finansiering. De erbjuder olika tjänster inom företagslån, fakturaköp och fastighetsfinansiering. Krea företagslån är en jämförelsetjänst och låneförmedlare åt små samt medelstora företag. På endast en ansökan får du erbjudanden från ett flertal långivare och kreditgivare. Krea vill underlätta låneprocessen åt företag och hjälpa dem att hitta de bästa villkoren. Du kan låna upp till 4 miljoner kronor via Krea företagslån, och att jämföra lån är kostnadsfritt samt icke bindande.

Krea Företagslån

Grundkrav för att ansöka Krea Företagslån

 • Du som ansöker om företagslån måste vara verklig huvudman, det vill säga en ledande roll i företaget.
 • Företaget skall vara registrerat i Sverige.
 • Företaget skall vara aktivt.
 • Du får ej vara privatperson, ej heller lagerbolag eller filialbolag.

 

Vilka bolagsformer kan låna pengar via Krea företagslån?

De bolagsformer som kan ansöka om lån till sitt företag är: aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Du kan även ansöka företagslån om du har ett nystartat företag. Nystartade företag behöver dock komplettera sin ansökan med en affärsplan inklusive budget. Detta ger en indikation på hur god betalningsförmåga det nystartade bolaget har.

 

Företagslån utan säkerhet

Kreas långivare erbjuder företagslån både med och utan säkerhet, beroende på långivare. Det finns för- och nackdelar med dem båda. Ett företagslån utan säkerhet  ges främst om du lånar mindre belopp, ofta till mindre företag. Ansökan görs snabbt och effektivt och du får vanligtvis pengarna samma dag när du gör låneansökan online med bank-id. Kraven på företagslån utan säkerhet är dock högre. Du får högre ränta, och personlig borgen krävs.

 

Företagslån med säkerhet

Företagslån med säkerhet är en garanti för långivaren i form av till exempel egendom, utrustning och varor. Garantin är i händelse av att företaget inte kan fullfölja sitt låneavtal och återbetala inom löptiden på lånet. Ett företagslån med säkerhet består oftast av två delar; personlig borgen plus säkerhet. Låneansökan för lån med säkerhet kan ta längre tid då det ofta handlar om större belopp, men fördelarna är lägre ränta och längre löptid.

Företagslån med betalningsanmärkningar

Du kan även ansöka om företagslån om du har betalningsanmärkningar. Din låneansökan bedöms individuellt; därför kan det ofta gå bra att låna pengar till ditt företag trots betalningsanmärkningar. Detta om företagets ekonomi är god i övrigt. När du gör en låneansökan hos Krea företagslån kan du jämföra de olika långivarna, för att hitta de bästa villkoren och ränta för just ditt företag.

 

Kreditupplysning företagslån via Krea

Kreas långivare använder sig antingen av UC (Upplysningscentralen) eller kreditupplysare som Creditsafe och Bisnode. När du ansöker om företagslån via Krea registreras endast en kreditupplysning via UC. Detta oavsett hur många långivare och banker som tar del av din ansökan, då flera kreditgivare kan dela på samma kreditupplysning.

En del av Kreas långivare företagslån utan UC. Dessa tas i stället via Creditsafe eller Bisnode, och visas därför inte i kommande kreditupplysningar. Detta kan vara företaget till fördel vid behov av framtida krediter eller lån, då dessa kreditupplysningar ej påverkar ditt bolags kreditvärdighet.

 

Vilken ränta har företagslån via Krea?

Ränta och månadskostnad för ditt företagslån hos Krea varierar beroende på långivare. En individuell bedömning görs, och villkoren kan se olika ut. Din månadsavgift beror på flera faktorer som ditt företags ekonomiska situation, lånebelopp och återbetalningstid. Det bästa sättet att ta reda på ränta och villkor, är att skicka in en låneansökan. Då kan du jämföra företagslån och räntor som passar ditt bolag. En låneansökan hos Krea företagslån är inte bindande, lånet är bindande först när du signerar avtalet.

Återbetalningstiden för företagslån via Krea är mellan 1 månad och 5 år. Du kan i många fall betala av och lösa ut ditt företagslån i förtid. I andra fall inte. Vilka villkor som gäller framgår i varje enskild långivares lånevillkor.

 

Hur gör du en ansökan om företagslån via Krea?

 1. Fyll i ansökan på Kreas hemsida. Det tar endast några minuter.
 2. Ansökan skickas ut till Kreas banker och långivare. De återkommer till dig inom 1–2 dagar.
 3. När du hittat ett företagslån som passar dig kommer du i kontakt med långivaren.
 4. Är det ett lägre belopp får du oftast utbetalningen samma dag. Med högre belopp kan det ta cirka en vecka.

Krea marknadsför sig som den tjänst som konkurrensutsätter och jämför flest långivare. På deras hemsida finns en AI-tjänst, där du kan testa hur mycket ditt företag kan låna. Du fyller i företagets uppgifter och e-post, sedan får du en snabb och automatisk uppskattning utan att behöva göra en kreditupplysning.

Fördelar med Krea Företagslån

 • Konkurrensutsätter flest banker på marknaden. Jämför över 20 långivare.
 • Gör hela processen själv online, eller med personlig rådgivning.
 • Kostnadsfri tjänst.
 • Låneansökan är ej bindande
 • Förslag på företagslån inom 1–2 dagar.

Nackdelar med Lendo Företagslån

 • Endast förmedlare

Lånevillkor

SEKKI
Typ av lån Företagslån
Lånebelopp 10,000 - 4,000,000 SEK
Återbetalningstid 1 - 60 månader
Ränta 0,8% - 4,2%
Effektiv ränta Individuell bedömning
Amortering Individuell bedömning
Kreditupplysning UC mfl.
Betalningsanmärkning Ja
Samla lån Ja
Lån med medsökande Ja
Signering skuldebrev BankID

Kontaktuppgifter

 • Krea Technology AB
 • Valhallavägen 60, 114 27 Stockholm
 • 08-55108262
 • kundservice@krea.se
Måndag 09-18
Tisdag 09-18
Onsdag 09-18
Torsdag 09-18
Fredag 09-17
Lördag -
Söndag -