Capcito

loan-logo
Betyg på Trustpilot: 4.8 av 5
 • 10,000 – 15,000,000 kr

  Lånebelopp
 • 6 – 48 månader

  Löptid
 • 0,8% - 4,0%

  Ränta
 • 1 st

  Anslutna långivare

Capcito har funnits sedan 2015 och är ett finansieringsföretag som erbjuder företagslån, fakturaköp samt fakturabelåning. Deras tjänst för lån är enkel, snabb och allting sköts digitalt. Capcito marknadsförs som lån utan dolda avgifter, ingen bindningstid och kostnadsfri ansökan. 

Capcito utlovar ett förslag på lån med en komplett kostnadsbild på 1 minut baserad på aktuell omsättning. Erbjudandet är inte bindande och helt kostnadsfri utan några bindningstider eller dolda avgifter. 

GRUNDKRAV
Bolagsform AB, HB, E, KB
Minsta omsättning Individuell bedömning
Verksamhetshistorik Individuell bedömning
HANDLÄGGNINGSTID VARDAGAR KL 8-18
Kreditupplysning CreditSafe
Svarstid 0 - 1 arbetdagar.
Utbetalning 0 - 1 bankdagar.

show partners

Capcito företagslån

Capcito har funnits sedan 2015 och är ett finansieringsföretag som erbjuder företagslån, fakturaköp samt fakturabelåning. Deras tjänst för företagslån är enkel, snabb och allting sköts digitalt. Capcito företagslån marknadsförs som lån utan dolda avgifter, ingen bindningstid och kostnadsfri ansökan. 

Alla typer av bolag kan ansöka om lån, och du får besked inom 24 timmar. Ofta har du pengarna samma dag vilket är perfekt om du snabbt behöver tillgång till kapital. Capcito baserar sin bedömning på företagets aktuella försäljning, i stället för historiska data som många traditionella banker gör. Du kan ansöka om företagslån på upp till 2 miljoner kronor med upp till 48 månaders löptid.

Capcito Företagslån Grundkrav för att låna pengar

De grundläggande kraven för företagslån via Capcito är:

 • Svenskregistrerat och aktivt företag.
 • Företaget skall ha funnits och varit aktiv i minst 4 månader.
 • Aktiv skuld hos Kronofogden godkänns ej.
 • Personlig borgen krävs.
 • Lånet betalas av veckovis med autogiro.
 • Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma.

Alla bolagsformer är välkomna att ansöka om lån via Capcito. De ser till varje företags unika behov och gör sin bedömning utifrån företagets nuvarande läge i stället för historiska data.

Vilka säkerheter kräver Capcito?

Capcito kräver personlig borgen som säkerhet för företagslån. Detta innebär att du eller någon annan är borgensman för lånet. Att vara borgensman betyder att du blir personligen återbetalningsskyldig i de fall lånet inte kan återbetalas i tid. 

Lånelöftet vid ansökan är inte bindande hos Capcito och erbjuder även andra tjänster såsom fakturabelåning mfl. Personlig borg krävs vid alla deras lån och är ett krav.

För att företaget skall få ett företagslån hos Capcito kräver de ett låneutrymme, företaget skall även kunna koppla sit bokföringsprogram mot Capcito för att låneansökan skall beviljas. Dessutom ha en omsättning och kreditvärdighet som stämmer överens med lånebeloppet.

Vilken ränta har företagslån hos Capcito? 

Företagslån via Capcito är ett annuitetslån, du betalar samma belopp varje vecka i form av ränta och amortering. Räntan för ett lån via Capcito varierar mellan 0,9–4,4%. Denna sätts individuellt utifrån varje företags förutsättningar och kreditvärdighet. Löptiden på företagslånet är mellan 3–48 månader. Amortering sker veckovis via autogiro och det kostar inget att lösa ut lånet i förtid om du önskar. 

Hur ansöker jag om företagslån hos Capcito?

Så här ansöker du om företagslån hos Capcito:

 1. Fyll i företagets uppgifter online.
 2. Koppla företagets bokföringsprogram till Capcito (valfritt).
 3. Inom någon minut har du besked med offert.
 4. Vid godkänd ansökan har du pengarna inom 24 timmar.

Om du har frågor inför ditt företagslån erbjuder Capcito gratis rådgivning från experter. När du ansöker kan du koppla upp ditt företags bokföringsprogram med Capcitos system. Detta är valfritt men innebära vanligtvis fördelar såsom bättre lånevillkor och enklare för dig att administrera företagslånet.

Hos Capcito kan du ansöka om lån snabbt och enkelt online. De riktar sig till små samt medelstora företag som vill låna pengar utan krångel eller dolda avgifter. Capcito använder sig av smart teknik och snabb ansökningsprocess där du har svar på ansökan inom minuter samt utbetalning av pengar inom 24 timmar.

Du kan ansöka om lån på upp till 2 miljoner kronor hos Capcito. Med en fast veckoamortering för Capcito Företagslån vet du exakt hur mycket du behöver amortera.

Fördelar med Capcito

 • Inga dolda avgifter.
 • Det är tydligt vad du ska betala.
 • Snabb handläggning av lån och utbetalning.

Nackdelar med Capcito

 • Företaget måste varit aktivt i 4 månader.

Lånevillkor

SEKKI
Typ av lån Företagslån
Lånebelopp 10,000 - 15,000,000 kr
Återbetalningstid 6 – 48 månader
Ränta Individuell bedömning
Effektiv ränta Individuell bedömning
Amortering Veckobasis
Kreditupplysning Creditsafe
Betalningsanmärkning Accepteras
Samla lån Nej
Lån med medsökande Ja
Signering skuldebrev BankID

Kontaktuppgifter

 • Capcito Finance AB
 • Grev Turegatan 9, 114 46 Stockholm
 • 010 157 80 00
 • info@capcito.com
Måndag 08:00 –16:30
Tisdag 08:00 –16:30
Onsdag 08:00 –16:30
Torsdag 08:00 –16:30
Fredag 08:00 –16:30
Lördag -
Söndag -

Vad kostar ett företagslån hos Capcito?

Räntan för ett lån varierar från 0,9 – 4,2 % med inga fasta eller dolda kostnader. Räntan baseras individuellt beroende på företags kreditvärdighet. Amorteringen för lånet sker veckovis hos Capcito.

Kräver Capcito personlig borgen?

Ja, personlig borgen krävs av Capcito företagslån. Det innebär att du eller någon annan är borgensman för lånet. Att vara borgensman betyder att du blir personligen återbetalningsskyldig i de fall lånet inte kan återbetalas i tid.

Hur ansöker jag om ett lån hos Capcito Företagslån?

 1. Fyll i företagets uppgifter online. Koppla företagets bokföringsprogram till Capcito (valfritt).
 2. Inom någon minut har du besked med offert.
 3. Vid godkänd ansökan har du pengarna inom 24 timmar.