Vanliga frågor och svar

Finns det lån utan borgen och säkerheter?

För att säkerställa långivarens position i lånet kräver de flesta någon typ av säkerhet för att låna ut lånebeloppet till ett företag. Det brukar oftast ställas krav såsom säkerhet, omsättningskrav eller personlig borg.

Långivaren har endast företagets återbetalningsförmåga som säkerhet vid företagslån utan borg och säkerhet. För att säkerställa att man kan ta ett sådant lån behöver företaget ha bra ekonomisk historik.

Vilka är fördelarna med företagslån utan borgen?

Fördelarna att ta ett lån utan borgen är framför allt är att du slipper ställda din personliga ekonomi till spel. Dessutom kan det vara fördelaktigt för större bolag såsom aktiebolag samt så påverkar borgenärens ekonomi t ex räntan, avbetalningar och eventuellt ytterligare säkerhet.

Hur mycket får jag låna utan borgen?

Att låna utan borgen kan variera mellan de olika långivarna och det lediga kreditutrymmet. Du kan vanligtvis låna mindre summor och summan avgörs av hur stor kreditvärdighet bolaget eller du som individ innehar.

Beroende på företaget som ansöker och dess kreditvärdighet brukar de i regel kunna låna utan belopp på under 200.000 kronor därefter kan man kräva någon form av säkerhet eller fler borgensmän.