Vanliga frågor och svar

Vad är viktigt att tänka på vid företagslån för småföretag?

Företagslån räntan för småföretagare är i dagens marknad relativ låg, därför är det viktigt att tänka på följande aspekter innan ett lån tas.

  • Är tillfället rätt för att ta ett företagslån?
  • Kommer lånet förbättra företagsekonomi och lösa den nuvarande situationen?
  • Klarar bolagets ekonomi räntehöjning, återbetalningsskydd och eventuella andra oförutsättningar.
  • Har du en säkerhetsbuffert om du blir personlig återbetalningsskyldig?

 

Vad kan ett lån för småföretagare användas för?

Det finns en stor utsträckning vad lån till småföretagare kan användas för, det kan vara ett mindre lån för att finansiera inventarier, maskiner eller tillfälligt lån för att lösa likviditetsvristen.

Som småföretagare räknas varje krona och likviditeten påverkas om utbetalningar hålls tillbaka från betalningsföretag även om det bara är några dagar.

Du kan även använda lånet för tillväx, utveckling av verksamhet och investeringar.

Varför är det viktigt att välja rätt företagslån för småföretag?

När du ansöker om ett lån är det viktigt att få de bästa villkoren för lånet. Tänk noggrant om du behöver ta lånet och hur det ska användas, den effektiva räntan är ganska viktigt att mäta dvs summan för alla avgifter och ränta under hela lånets löptid.

Att välja rätt lån kan vara avgörande för småföretagare att växa och vinna ny mark på marknaden. Att ta rätt lån i rätt ögonblick kan snarare vara nyckeln till framgång.

Mindre långivare är ofta mer småföretagarvänliga än storbankerna vilket. Det är ganska vanligt även att borgen krävs när man lånar pengar som småföretag.