Vanliga frågor och svar

Vad gör jag om jag får avslag på min låneansökan?

Har du fått avslag på din låneansökan för ett företagslån kan det bero på att lånesumman var för hög eller att grundkraven inte har uppfyllts? Du kan som kund alltid låna med säkerhet detta höjer chansen att få ett lån samt har långivarna en garanti om lånet inte kan återbetalas.

En säkerhet kan vara ett varuparti, bilar, fastighetspant eller något som finns i företaget med värde, kan lånet inte återbetalas kan långivaren kräva att säkerheten säljs.

Vilka krav ställs för att låna pengar till ett nystartat företag?

Du har större chans att få ett företagslån beviljat genom att ansöka lån via nichade låneaktörer. Flera av dessa erbjuder lån till nystartade bolag, det är viktigt att du är förbered och har en genomtänkt plan och någon form av säkerhet.

Du förbereder dig enkelt genom att ha en genomtänkt affärsplan och budget. Ha en säkerhet såsom borgensman samt ha argument förbered till varför långivaren ska bevilja ditt lån

Hur mycket kan ett nystartat företag låna?

Ett nystartat företag låneansökan beror på bolagets återbetalningskapacitet.Du kan ansöka om nystartslån eller ALMI uppstartslån upp till 200 000 kr.

Det finns även nya uppstickare såsom Qred som gör egen kreditbedömning av nystartade företag, de gör sin egen kreditbedömning och lånar ut mot eller utan säkerhet.