Vanliga frågor och svar

Vad gör jag om jag får avslag på min låneansökan?

Har du fått avslag på din låneansökan för ett företagslån kan det bero på att lånesumman var för hög eller att grundkraven inte har uppfyllts? Du kan som kund alltid låna med säkerhet detta höjer chansen att få ett lån samt har långivarna en garanti om lånet inte kan återbetalas.

En säkerhet kan vara ett varuparti, bilar, fastighetspant eller något som finns i företaget med värde, kan lånet inte återbetalas kan långivaren kräva att säkerheten säljs.

Vilka krav ställs för att låna pengar till ett nystartat företag?

Du har större chans att få ett företagslån beviljat genom att ansöka lån via nichade låneaktörer. Flera av dessa erbjuder lån till nystartade bolag, det är viktigt att du är förbered och har en genomtänkt plan och någon form av säkerhet.

Du förbereder dig enkelt genom att ha en genomtänkt affärsplan och budget. Ha en säkerhet såsom borgensman samt ha argument förbered till varför långivaren ska bevilja ditt lån

Hur mycket kan ett nystartat företag låna?

Ett nystartat företag låneansökan beror på bolagets återbetalningskapacitet.Du kan ansöka om nystartslån eller ALMI uppstartslån upp till 200 000 kr.

Det finns även nya uppstickare såsom Qred som gör egen kreditbedömning av nystartade företag, de gör sin egen kreditbedömning och lånar ut mot eller utan säkerhet.

 

Hur jämför jag räntor på företagslån?

Vi har samlat allt på en plats, du kan enkelt ansöka om ett prisförslag hos oss mellan +20 långivare. Viktiga faktorer att ta reda på gällande lånevillkoren är hur mycket totalkostnaden på lånet blir inklusive ränta, amortering och eventuella avgifter?

Vilken ränta och månadskostnad kommer mitt företag att betala?

Månadskostnaden och räntesatsen varierar mellan långivare, totalsumman består samman av ränta, amortering och eventuella avgifter.

Väljer du en mer traditionell långivare kan kostnaderna samlas på i jämförelse med uppstickare var du endast betalar en fast månadskostnad med ingen ränta, detta kallas en rak amortering.

Hur mycket kan ett aktiebolag låna?

Ett aktiebolag kan låna mellan 10.000 upp emot 15.000.000 kr på företagslån.nu, jämför enkelt lånegivare på följande länk.

Hur stort beloppet som beviljas för företagslån beror framför allt företagets ekonomiska kreditvärdighet detta ökar chanserna till att få ett större lånebelopp beviljat.

 

Vad brukar ränta ligga på ett företagslån?

Det som avgör kostnaden för ditt företagslån är bland annat ränta, amortering och eventuella avgifter för lånet. Räntan för ett företagslån ligger i genomsnitt 0,5 – 5 % per månad vilket blir 5 – 52 % per år. Dock kan räntesatserna variera väldigt mycket.

De vanligaste räntemodellerna är följande: bunden ränta där ditt lån har samma ränta under hela löptiden. Rörlig ränta är den billigaste i längden men innebär högre risk, då din ränta kan höjas eller sänkas under löptiden. Sedan räntefria lån med fast månadsavgift, denna modellen har alltmer blivit vanligare.

Vad krävs för att få företagslån?

Kraven för beviljat företagslån varierar beroende på långivare. Faktorer som spelar in är
företagets kreditvärdighet, omsättning, säkerhet och hur länge företaget varit aktivt. Skicka
in en kostnadsfri låneansökan för att jämföra långivarna och deras villkor.

Läs mer om kraven